SLADOVŇA SESSLER

Výroba prvotriednych sladov založená na starej tradícii a veľkom podiely ručnej práce.

Sladovňa s dlhoročnou históriou

Výrobky sladovne

Hvozdené slady

Plzenský humnový slad:  slad výnimočnej kvality, vyrába sa z jarného sladovníckeho jačmeňa na humnách – klasickou technológiou ručne, pivu dodáva zlatú farbu a jedinečnú sladovú arómu. Vyznačuje sa veľkou výťažnosťou, je veľmi obľúbený najmä v malých pivovaroch pri výrobe špeciálnych pív.

Bavorský slad: vyrába sa zo sladovníckeho jačmeňa tiež klasickou ručnou technológiou na humnách, pivám zvyšuje farbu a zvýrazňuje sladovú arómu piva. Používa sa hlavne pri výrobe tmavých pív.

Pražené slady

Karamelový slad svetlý: základnou surovinou na výrobu je sladovnícky jačmeň, používa sa najmä pri výrobe tmavých pív mníchovského (bavorského) typu, v pekárenstve, cukrárenstve, pri výrobe rôznych limonád a je súčasťou výrobkov zdravej výživy. Veľmi priaznivo pôsobí na stabilitu piva, pivu dodáva jemnú sladovú arómu a peknú medenú farbu.

Karamelový slad tmavý: pivu dodáva výraznú karamelovú chuť a rubínovú farbu, ostatné použitie ako pri svetlom karamelovom slade.

Farebný slad (svetlý/tmavý): základnou surovinou na výrobu je plzenský slad. Používa sa pri výrobe tmavých pív mníchovského typu a v pekárenstve. Pivu dodáva tmavú až čiernu farbu a výraznú praženú vôňu.

Špeciálne slady

Viedenský slad, Pale Ale, Pšeničný slad bledý, Pšeničný slad tmavý, Pšeničný karamel, Ražný slad, Ražný pražený slad,  Abbey, Melanoidný slad, Zadymený slad, Diastatický jačmenný slad, Diastatický pšeničný slad

Informácie o výrobe sladov...

Proces výroby

Napriek automatizácii príjmu jačmeňa, jeho namáčaní, pražení v pražiči, či hvozdení, veľa záleží na ľuďoch. Individuálne posudzovanie klíčenia, obracanie i zberanie zeleného sladu je závislé na pracovníkoch sladovne. Taktiež kontrola pražených sladov je plne v kompetencii pražiarov. Zjednodušene možno výrobu sladu zhrnúť do nasledovných bodov: príjem a čistenie jačmeňa, skladovanie jačmeňa, máčanie jačmeňa, vymáčanie a klíčenie jačmeňa, sušenie (hvozdenie) sladu, skladovanie a expedícia sladu, praženie sladu, skladovanie a expedícia pražených sladov.
Kontaktujte nás ohľadom cien

Cenník sladov

Prehľadné informácie o cenách všetkých produktov sladovne Sessler nájdete v nasledovných cenníkoch. Bližšie informácie o sladoch ako napríklad trvanlivosť, skladovanie, hlavné zložky, fyzikálne a chemické vlastnosti, nájdete v nižšie priloženej karte bezpečnostných údajov sladu.

Všetky dôležité informácie nájdete nižšie

Kontaktné údaje

Adresa

  • Pri kalvárii 17, 917 01, Trnava
  • 0911 700 346
  • info@sessler.sk

Otváracie hodiny

Pondelok až piatok 10:00-22:00
Sobota a nedeľa 11:00-22:00

Fakturačné údaje

SESSLER, s.r.o.
Pri Kalvárii 17 917 01 Trnava
IČO: 35834374
DIČ: 2021649498
IČ DPH: SK2021649498 podľa §4